Stage 5: Elke categorie heeft zijn eigen Fiambala
=====
06 - 01 - 2012

 

 

Chilecito - Fiambalá

Verbinding: 246 kilometer

Klassementsproef: 177 kilometer (gewijzigd: 153 kilometer)

 

Tot nu toe is niemand ongeschonden door de witte duinen van Fiambalá gekomen. Tientallen motorrijders hebben zich bij hun eerste bezoek vastgereden in het zand en voor Carlos Sainz vervloog tweemaal de hoop, zowel in 2009 als 2011. Dit jaar is de route opgesplitst om optimaal comfort te bieden voor alle voertuigen. Voor de motorrijders zal het navigeren eerder vertraging opleveren dan de moeilijkheden in het terrein. Zij zullen zinderende ervaringen beleven op de smalle paden van de bergwanden voordat zij een duinengebied ingaan. Het parcours voor auto's en trucks is geheel anders en brengt hen dieper in het duinengebied. Wordt dit weer zo'n beruchte bijltjesdag in de Dakar?

 

Facts:

Start vanaf plek: 101 Auto volgens de laatste berichten uit het bivouac weer op vol vermogen en klaar voor de race. Wat een dag! Vanaf plek 101 letterlijk en figuurlijk naar grotere hoogte geklommen. Zonder al teveel problemen lieten de mannen zien snoeihard te kunnen rijden. Op plek 25 klokte ze uiteindelijk uit op de finishlijn. Een super prestatie!

 

Qoute Michel:

8.45 uur: "We rijden alweer 275 km liason. Auto is gemaakt en we starten achteraan zoals gewoonlijk. Ha ha... Rijden en navigeren gaat lekker en samen met Alister hebben we het ondanks alle tegenslagen super gezellig! We zullen zien wat de dag gaat brengen."

20.39: "He he eindelijk! Toch nog 10 min stilgestaan in het eerste gedeelte om de motor te koelen. Dan kapt de motor als ie warm wordt en ja dan moet je gewoon wachten...."

 » Ga terug

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail