Baja Spanje
=====
22 - 07 - 2011

Gert Husink en Michel de Groot  7e  in de Baja van Spanje


Voor Gert Husink was het zijn eerste deelname aan een rally-raid. Hij staat net als Ten Brinke, Wevers en van Loon aan de start van Dakar 2012, allen met een Mitsibushi Racing Lancer.

Husink heeft zijn sporen verdiend in de rallysport, maar omdat de Dakar nieuw voor hem is koos hij een navigator met de nodige motor en auto ervaring. En zo kwam meervoudig Dakarfinisher Michel de Groot in beeld.

De Groot: In 2006, 2007, 2008 en 2009 heb ik zelf nog met de VW Tarek en de McRae 4x4 Enduro Dakar en andere rally's meegedaan. Toen stond ik al watertandend naar de Mitsubishi Racing Lancer te kijken.

Deze auto krijgt dezelfde klappen, maar voelt veel beter aan. We hebben het rustig opgebouwd afgelopen weekend, en zijn steeds iets harder gegaan. Het was vooral zaak de auto te leren kennen, maar ook het terrein.

Gert had nog nooit op gravel en in het terein gereden maar heeft geen grote fout gemaakt, en we hebben het tempo geleidelijk aan opgevoerd. De route was bepijld, dus echt verkeerd rijden gebeurt niet zo gauw. Maar lang niet alle bochten staan in het roadbook en dat is iets wat rallyrijders niet kennen. We gaan straks in oktober de Oillibya Rally in Marokko rijden (een samenwerking van NPO en de vroegere Shamrock) om nog meer ervaring op te doen.

 

 

 » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail