Dakar Series: Central Europe Rally
=====
10 - 02 - 2008

Boedapest (HONGARIJE) - De Amaury Sport Organisation (A.S.O) kondigt de allereerste Central Europe Rally aan.

Deze nieuwe rally wordt georganiseerd onder de vlag van de "Dakar-series" en wordt van 20 april tot en met 26 april verreden in Hongarije en Roemenië. De technische en administratieve controles vinden plaats op 19 april in Boedapest.

De route van de Central Europe Rally loopt van Boedapest via Roemenië naar het Balaton-meer in Hongarije door een zeer gevarieerd en technisch veeleisend terrein over snelle steen- en zandpistes. Bijna de helft van de totale afstand, 3000 kilometer, bestaat uit speciale etappes. De inschrijvingstermijn loopt vanaf 11 februari. De A.S.O. heeft al positieve reacties gekregen van alle grote teams. BMW, Mitsubishi, Volkswagen, Schlesser en KTM zegden hun deelname al toe.

 

De "Dakar-series", die oorspronkelijk in 2009 van start zou gaan, is een project dat de A.S.O. al geruimte tijd in voorbereiding had. De serie begint nu een jaar eerder dan gepland. De eerste Centraal-Europese Rally betekent een mijlpaal voor een serie nieuwe evenementen in aanvulling op de Dakar-rally.

 

Bekijk hier de Foto's

 

 » Ga terug

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail