Etappe: "kruisband revisie"
=====
26 - 01 - 2007

Even een update voor alle geïnteresseerden; Afgelopen Woensdag is Michel voor controle aan zijn knie op bezoek geweest bij Dokter Ab van Erp, Orthopedisch chirurg te Eindhoven. Toen zijn er foto's nieuwe wetenschap is er direct een vervolg afspraak gemaakt de volgende dag om een kijkoperatie te gaan inzetten. Na een goede dartpijl met verdoving te hebben gemikt in zijn rug (de Dakar pilletjes,.... tja daar was het menneke alweer aan gewend geraakt) begon de operatie. Het grappige was dat hijzelf op een scherm kon meekijken wat voor een schade er was opgelopen aan de knie.

Er was nogal wat schade te zien, het leek wel of er een originele chineze Si-sing-cracker was ontploft.... De vezels en stukjes kraakbeen waren overal te zien, behalve waar ze echt hoorden! De voorste knieband was nog voor 30% in takt, en na een grondige spoel en wegknip opruim aktie is de boel weer keurig dichtgenaaid. Het mooie is dat Michel eigenlijk direct na de operatie geen pijn meer heeft gevoeld, en dus ook niet meer aan de painkillers zit.

 

Wel belangrijk is de aankomende periode van 2 tot 3 weken absolute rust, gevolgd door een revalidatieperiode van +/- 3 maanden. De knie zit nu in een zogenaamde brace welke maar kan scharnieren tot een hoek van 30 graden. Het verband is er vandaag afgegaan en het ziet er allemaal in order uit. Wel zal de Vicking alle volgende ritjes op de brommer met een echt goed opmaat aangemeten brace moeten rijden (tenminste als hij de Dakar wederom wil gaan uitrijden....).

 

Met de gebroken teen gaat alles ook boven verwachting. Het bod is goed aangehecht de afgelopen 2 weken, zeker omdat er al rijdend op de stoffige wegen genoeg adrialine en bloed langs gekolkt is!.   » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail