Officiƫle Nederlandse Dakar Pre-Proloog 16 December
=====
12 - 12 - 2006
Op zaterdag 16 december 2006 wordt voor het derde achtereenvolgende jaar de officiële Nederlandse Dakar Pre-Proloog georganiseerd. Dit spectaculaire motorsportevenement vindt wederom plaats op het Eurocircuit te Valkenswaard.
Maar liefst meer dan 50 Nederlandse deelnemers, die in januari 2007 participeren in de prestigieuze Dakar-rally, presenteren zich op 16 december aan het grote publiek. Tijdens deze Pre-Proloog zullen verscheidene (klassements) proeven gereden worden, die de toeschouwers de kans bieden het ‘echte Dakar-gevoel’ van zeer dichtbij mee te maken.

In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar rijden de motorrijders dit keer niet alleen maar in groepen. Er zullen drie manches verreden worden waarvan de drie beste rijders per manche zich plaatsen voor de finale. Vervolgens rijden de overgebleven motorrijders een verliezerronde; de snelste twee van deze heat plaatsen zich alsnog voor de finale.
Uiteindelijk is er de Grand Finale waarin de snelste 11 rijders strijden om de overwinning.
De dit jaar aan de Dakar-rally deelnemende auto’s zullen allemaal een tijdronde rijden. De snelste twee auto’s plaatsen zich voor de finale waarin zij een nieuwe tijdronde op het Eurocircuit moeten rijden. De snelste coureur mag zich kronen tot de overall-winnaar.

Bij de vrachtwagens geldt hetzelfde concept als bij de auto’s. Alle trucks rijden dus een getimed rondje over het circuit. De snelste twee gaan uiteindelijk de strijd aan om de winnaar te worden in het truckklassement.
Tijdens deze derde Nederlandse Dakar Pre-Proloog zullen tevens een aantal bekende Nederlanders meerijden met een van de trucks.

Het belooft voor zowel de deelnemende teams als voor de bezoekers een interessante en vooral spectaculaire dag te worden. Hoofdzaken zijn natuurlijk de opnames en interviews die RTL 7 zal maken voor hun Dakar- voorbeschouwing. Tijdens deze dag zullen ook vertegenwoordigers van A.S.O., de overkoepelende organisator van ‘Le Dakar’, aanwezig zijn.

» Ga terug

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail