Het is bijna weer zover...
=====
11 - 12 - 2006

Waalre de gekstes Michel de Groot, alias “De Vicking”, gaat voor de tweede keer proberen in Dakar aan te komen.

In 2006 was dit een formidabele prestatie geworden met een 40e positie in het eindklassement. Toen was hij in het geheel niet gehinderd van enige kennis (Lees: Dakar kennis) wat hem allemaal te wachten stond. Dit jaar is hij bijna het gehele jaar volop in touw om zijn tocht in 2007 proberen te herhalen. Er is veel gebeurt en veranderd, een Honda motor dt keer, en een geheel verbouwde Audi Q7 ter assistentie van het Vicking.nl team. Dit keer gaat de 29e Dakar Rally editie van start op 7 januari in de Portugese hoofdstad Lissabon. Na 8696 slopende kilometers moet Michel op 20 januari (hopelijk) in Dakar aankomen.

De Dakar-organisatie heeft de details bekend gemaakt van de 2007 monster-raly. Dit jaar geen brullende Zebra, maar een oer-oude-hollandse-delftsblauw-getegelde Honda zal voor de tweede keer starten in Lissabon. Na een reis door Spanje en de overtocht per boot naar Marokko, doen de Vicking.nl teamleden achtereenvolgens Mauritanië, Mail en Senegal aan.

Op 20 januari, als de “iedereen” in Dakar aankomt, wordt het klassement opgemaakt. Op het strand van de Senegalese hoofdstad wordt een dag later de Grand Prix du Lac Rose verreden: een mooie naam voor de showrace met alle resterende deelnemers op het strand.

De route – als ons Michel hem in één keer juist rijdt -, zal dit jaar 8696 km zijn. Het aantal getimede proeven is 14 en heeft een totale lengte van 5010 kilometers.» Ga terug

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail