Etappe 15: Dakar > Dakar
=====
15 - 01 - 2006

Vanwege de tragedie met wederom een sterfgeval gisteren was de route rond en langs het meer Lac Rose geneutraliseerd. Normaliter een klassieker in het rally rijden.. Sommige hadden nog gedacht een plaatsje in het klassement te kunnen stijgen. De meeste overblijvers zijn echter dolblij dat ze het gehaald hebben en namen vandaag geen risico meer of het moest zijn om een warme douche te vinden om de inspanningen van de 28ste editie van Le DAKAR weg te spoelen.

 

Michel heeft in 2006 de topprestatie geleverd om het traject Lissabon-Dakar op twee wielen te volbrengen tot de 40e plaats! Een feit is dat hij dit niet alleen, maar met alle Nederlandse rijders heeft gedaan. Zojuist gaf een fitte en kwieke Michel te kennen dat hij er een hoop vrienden bij heeft gekregen in de afgelopen tijd. Er heerst onder deze vrienden een overwinningsroes, een sfeer van de jaren 70. een sfeer van geen stress, no worries, love, peace and understanding.

 

De podium ceremonie was er ook eentje voor in de boeken, Dakar is in tegenstelling van de andere doorkruiste landen niet echt schoon, volgens Michel "het is hier een vuilnisbelt!"

 

Michel werd nog even op het podium geïnterviewd voor de hele wereld pers: "Well Michel, what is your comment on the 2006 Dakar rally event?"

 

En wat denk je dat die aardappel zegt: "Well for the first time it was quit fun riding it, but for the next year I hope and advise the organisation to make the route a little bit tougher".

 

Natuurlijk met een grote, niet serieuze glimlach op de cheekies! In een woord GEWELDIG!

 

Nog even een beetje statistiek:

Van de 232 motoren zijn er 93 aangekomen, en van de 183 auto's 67 stuks. Bij de vrachtwagens zijn er 74 vertrokken, en 33 in Dakar beland. Marc Coma was de niet te overtreffen winnaar bij de motoren, Luc Alphand bij de auto's en Vladimir Chagin bij de trucks.

 

Rest mij te schrijven dat ik hoop dat u de prestaties van Michel en "Le Zebra" o.a. op deze wijze goed heeft kunnen volgen, en bedank ik u voor ontvangen positieve reacties op de dagelijkse updates.

 

OP NAAR 2007!!!

 

Met sportieve groeten, Bas Könst, BKRacing» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail