Etappe 14: Tambacounda > Dakar
=====
14 - 01 - 2006

"We gaan nu echt naar Dakar!" Schreeuwde Michel het uit toen hij vanmorgen de zebra de sporen gaf. Vandaag was de dag der dagen dat men in Dakar aan gaat komen. Na de zware valpartijen van Michel gisteren had hij zich voorgenomen om het koppie erbij te houden vandaag.

 

Het begon allemaal met een verbindingsroute van 107 km, met een special van 254 km. Dan een afsluitertje naar LE DAKAR, te bereiken na 273 opvolgende kilometers verbindingsroute. Op de pistes in Senegal nemen de navigatoren andermaal hun verantwoordelijkheid. De tijdrit is langer dan vorig jaar en de vele wisselingen van richting geven aanleiding tot kleine foutjes en dat kan vlak voor de finish voor het verlies van seconden of zelfs minuten. Voor de ereplaatsen dus van belang.

 

De binnenkomst in Dakar wordt voorafgegaan door het passeren van vreedzame Senegalese dorpjes. Michel heeft volop genoten van het enthousiasme die deze mensen uitstralen. Gejuich en gegil als er een keer de gaskraan extra open gedraaid wordt, of een hand wordt opgestoken.

 

Wegens het ongeval van gisteren en uit respect voor de gevallen slachtoffers zal de afsluitende rit van morgen wel verreden worden, maar niet getimed. De winnaars zijn dus bekend in deze 2006 Dakar, en de Zebra heeft met z'n baasje de, vooraf ondenkbare, plaats behaald op nummertje 40!

 

Michel is goed in zijn sas en klonk vandaag bijzonder goedgemutst, Had het goed gehad, helaas fout gereden doordat hij ingehaald werd en door het stof dus slecht zicht. Op de special heeft hij een 72e plaats veilig gesteld, en dus wederom de 40e plaats in het algemeen. Vandaag waarschijnlijk geen audio update omdat zijn telefoon defect is geraakt bij een van de vele valpartijen. Hij gaat graag morgen de triomf vieren, maar heeft nu wel al een terug vlucht geregeld dinsdag 17 januari met vertrek om 11.00 uur vanuit Dakar. Samen met Hans Stacey en andere komen ze dan in EINDHOVEN aan!» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail