Etappe 12: Bamako > Labe
=====
12 - 01 - 2006

Vandaag zijn er weer 2 rijders wegens pech uitgevallen, nu rijdt ons Michel nog met 98 andere brommerrijders in het landschap rond. Het schamele restant van de 748 optimistisch in Lissabon gestarte deelnemers verliet vanmorgen Mali via de verbindingsroute. De eerste kilometers in Ginee bieden de rijders een zeer afwisselend terrein.

 

Om 4:15 werd de Zebra vanmorgen vroeg de sporen gegeven op de 1e verbindingsroute over 197 km. Om 7:35 moest de gaskraan weer vol open op de special van 368 km. Dan weer een verbinding van 307 km, maakt een monsterachtige 872 km in totaal !Het parcours van o.a. de special bestond vandaag uit asfalt (verbindingen) grit, overgaand naar heuvelachtige wegen van aarde en andere drassigheid. Dan natuurlijk weer de felbegeerde grote stenen, strategisch her en der geplaatst, en dan nog als toetje een lang deel aarde. Pistes die op een trialbaan lijken wisselden zich af met glooiende stukken. De Vicking ontkwam niet aan natte voeten bij het passeren van doorwaadbare plaatsen.

 

Door de vele vegetatie (bomen, struiken, hoog gras, struiken, koe, gras en bomen) schieten de rijders niet erg op. De service wagens waren bij het aankomen in het bivak (gepland) niet aanwezig. Er was mogelijkheid om een kistje met je eigen spullen en gereedschap mee te geven in het vliegtuig van de organisatie. Michel moest dus zelf de bacco ter hand nemen, tezamen met een grote hamer. Da's het echte gereedschap van een "Dakar-Mc Guyver". Ook een rolletje duck-tape was pure noodzaak tijdens deze service...

 

En dan niet te vergeten de resultaten van vandaag: rappapa-aaaaa: Op de special een uitstekende 36e plaats, wat wederom een verbetering van de vicking op z'n zebra geeft in het algemeen klassement naar de 40e plaats! En dan te bedenken dat zijn streven de 77e plaats was, hij heeft zich sterk verbeterd. Nu gewoon uitrijden naar Dakar is de missie.

 

NEWS FLASH: Nou, da was even iets te vroeg gejuicht.... Zojuist is bekend geworden dat Michel de zebratemmer 1 uur straftijd aan z'n achterlicht heeft gekregen. Waarom is nu nog een raadsel, zodra ik iets weet horen jullie het. Dat geeft alleen wel het negatieve effect van een 66e plaats (36e + 1uur). In het algemeen klassement schuift hij 1 plekje naar onderen: de 41e plaats.

 

Michel is echt aan het aftellen, nog drie dagen te gaan, en de moed zit er vol in om die goed door te komen.» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail