Etappe 10 Kiffa > Kayes
=====
10 - 01 - 2006

De organisatie heeft de proef van vandaag niet als meetellende tijd laten verrijden voor de motorrijders, uit respect voor de gisteren verongelukte rijder Andy Caldecott. Toch was het een onstuimig dagje voor de Zebra-zitter uit Waalre. Alle pech die hij tot nu toe nog niet had meegemaakt is vandaag toch we "gehappend".

 

Na 150 km was Michel gevallen op een vrij eenvoudige manier, en helaas raakte de tank toen lek. Door het overhevelen van benzine uit een klein reserve tankje van maar 6 liter kwam de Yamaha steeds een stukje verder. Met de hulp van verscheidene andere rijders heeft hij met hun benzine uiteindelijk de eindstreep weten te behalen. Het tweede akkefietje wat de kop op stak was een iets te rauw klinkend blokje. In het vooronder van de zebra lag het "big-end" los te stuiteren. Helaas was er in de woestijn bij CP2 geen Peijnenburg hulptentje om er een pak snijkoek in te prakken. Normaal zou dit goed geholpen hebben, maar nu moest monteur Stefaan "Quicky" er een compleet nieuw blok inzetten. Ook is de tank m.b.v. de loctite mannen gerepareerd. Er is vandaag gereden door een nieuwe omgeving: Van de uitgestrekte woestijn naar het dichte groen, het oerwoud in Mali. Temidden van de apebroodbomen slingert de piste zich door de savannes. Hier en daar is er nauwelijks ruimte. Het avontuur in donker Afrika is vandaag een beetje begonnen, maar gaat morgen echt los.

 

Michel deed nog de groeten aan alle Hollandse fan's, alleen was het verzoek om iets te minderen met de SMS-jes. Als hij de aggregaat aanslingerd om z'n telefoon op te starten, moet hij de eerste 2,5 liter diesel wachten totdat alle SMS-jes binnen zijn gekomen. In die tijd had hij al een uurtje slaap in het bivak achter de rug kunnen hebben... Wel ontzettend bedankt voor alle belangstelling!

 

Michel's audio update 

 

Zo nu nog even een emmertje haver naar de Zebra brengen, en hij is weer klaar voor morgen...» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail