Etappe 9: Nouakchott > Kiffa
=====
09 - 01 - 2006

Vandaag een dag vol tegenstelling. Iedereen begon vanochtend met een goeie stemming van "we zijn over de helft, dus we gaan het halen!" Maar dan het ontzettend trieste bericht dat de Australische Dakar-Ridder Andy Caldecott vandaag vandaag na een zware crash is overleden. Het hele bivak ging schuil onder deze tragedie.

 

Ook na het zojuist spreken van Michel kon je merken dat hij er lichamelijk, maar zeker ook na de gebeurtenissen van vandaag, geestelijk flink doorheen zit. Hij was ontelbaar vaak gevallen, kon de motor bijna niet meer vasthouden. Na de eerste 6 uur te hebben gereden is hij echt over de grens van zijn lichaam gegaan, enkel nadat hij zich rustig probeerde te houden, toch goed energie tot zich te nemen is hij uit de dip gekomen. Er werd zondermeer ook nagepraat over vandaag.

 

Vandaag? Ja vandaag, want vandaag was, na een lekkere rustdag, de dag der Dakar dagen: de langste etappe en de langste special. Er werd vanmorgen in omgekeerde volgorde gestart, zodat de iets langzamere bikkels als eerste konden knallen en gevolgd door de vedetten die het laatst aan de beurt kwamen. De amateurs / of minder rappe rijders kunnen zo ook eens bij daglicht in het bivak aankomen. Wat overigens toch zeer lastig was, zoniet onmogelijk voor de meeste rijders. De route van vandaag was als volgt gepland, eerst 30 km verbindingsroute gevolgd door de langste special tot nu toe 599km. Dan nog een verbindingsroute van 245 km naar het bivak kamp toe. De klok sloeg vandaag op de special o.a. weer duinen, duinen en nog eens duinen. Eigenlijk loopt de route over een lange rij duinen, zowel aan het begin als het einde van de special. Daartussen ligt een snelle rotsachtige piste. Hier en daar loopt het parcours over hoge duinen om over te gaan op grote plateaus met zwarte aarde en verraderlijke stenen.

 

Toch is gebleken da Michel hier ook niet zijn hand voor omdraaide, gezien zijn perfecte tijd op de special wat hem een 43e plaats op leverde. Dit begint onderhand gewoontjes te worden, maar het is een top prestatie: een 43e plaats in het algemeen klassement. Morgen is het als het goed is een stuk beter te doen met in totaal 333 km af te leggen route......in het oerwoud......

 

We weten niet wat de organisatie doet met de route van morgen v.w.b. de motorrijders. Op dit moment gaat het gerucht dat de special gecancelled wordt als eerbetoon aan Andy Caldecott 

 

Michel's audio update

 

Bekijk het interview van Michel met RTL-Dakar

 » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail