Michel presteert perfect in de Dakar!
=====
08 - 01 - 2006

Vannacht ook nog een interview ontvangen van Marcel Vermeij van www.dakar.nl

 

Michel is de top 40 binnengeslopen. Hoewel hij zegt dat het niet belangrijk is, houdt hij het toch wel in de gaten natuurlijk. Voor de rustdag,(afgelopen zaterdag) had Michel weer een prima dag. De dag begon met stenen. Na CP1 de duinen in. Daar koos hij een verkeerd spoor, en ging enkele malen tot aan het spatbord het fijne zand in. Een half uur later, en een keer of vijf graven kon hij weer door. Op een gegeven moment was het zoeken naar een waterput. Een lokale wees Michel precies aan welke richting hij moest volgen, volgens hem was het 8 kilometer. Een flink deel heeft Michel samen met Rob van Pelt opgereden. Nog 40 km. duinengras naar de finish, en de rustdag was een feit. Bij de finish stond omroep Brabant te wachten, die erg enthousiast waren. Leuk om te zien dat iedereen zo meeleeft, en goed voor de moraal natuurlijk.

 

De sfeer onderling is prima, iedereen probeert elkaar zo goed mogelijk te helpen, en er wordt ook gestopt voor elkaar. Michel is erg blij met monteur Quickie, die perfect werk aflevert. Een goede beslissing dus om hem mee te nemen. Michel: het is heftig. Veel afvallers, iedere dag weer. Ik hoop dat 't motortje goed blijft, ik wil in Dakar komen. Wel slaap ik vaak nog te weinig. Je bent soms heel druk met niets. Wel probeer ik zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen, en een beetje fris te blijven. Dat is wel noodzakelijk om erbij te blijven"

 

Vandaag een roerige dag in de Dakar. Het overlijden van motorrijder Andy Caldecott is slecht nieuws natuurlijk. Hij was iemand die alle risico's nam. Volgens Henk Knuiman en Frans Verhoeven wordt er aan de kop blind hard gereden.

 

Michel: er stond een hoop zijwind. Ik heb op dat stuk niet harder dan 100 tot 110 gereden. Als je los ging met het voorwiel, werd het door de wind bijna opzij gezet. Er zat geen stuk in vandaag waarbij je even rustig aan kon doen. De hele dag was het werken op de motor. Man, er kwam geen einde aan. Zelfs de 250 km lange verbindingsroute was gevaarlijk, met veel beesten op de weg. Ik ben zeker 20 keer gevallen. En dan iedere keer dat ding weer overeind hijsen. Maar we zijn er weer. Er gaan zeker nog 20 motorrijders uit vandaag, en ze zullen nog tot diep in de nacht binnenkomen, dat kan niet anders".

 

De etappe van morgen is voor de motorrijders geneutraliseerd. Een betrekkelijk korte proef naar Kayes. Morgen om half 8 is er een briefing, waarbij Andy Caldecott herdacht zal worden. De mensen bij de organisatie zijn erg teneergeslagen, iedereen heeft het erover. Maar de Dakar is keihard, en gaat gewoon door.............» Ga terug

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail