Etappe 7: Zouerat > Atar
=====
06 - 01 - 2006

Vandaag weer een monster rit op het programma voor Michel. Nu was het echt werken op de Dakar. Een traject van in totaal 512 km, en met een special erin verwerkt van een dikke 499 kilometers. Wederom een langere special als nooit eerder in deze 2006 editie. Rond 7:35 heeft Michel z'n raspaardje "aangefoemd" om EEN GROTE ZANDBAK om te gaan spitten. Zand, duin zand en nog een zand was het roadbook van vandaag. Geweldig complex om de duinen "te lezen" en tegelijk ook nog je roadbook notities te klokken op de twee tellers op zijn stuur. De navigatie werd er gewoon niet makkelijker op in de eerste week van deze rally. De aanwijzingen in het roadbook worden minder en zij die geen WPM hebben zullen de nodige moeite hebben om de goede passages te vinden. Na de duinen maken de deelnemers kennis met plateaus die met stenen bezaaid zijn en worden extreme vaardigheden vereist bij het slalommen om het gehate kamelengras.

 

"Kamelengras?? Ja kamelengras. Echt helemaal gek wordt je van dat kamelengras". Was is dat zwaar. Als je van de motor valt en de motor slaat af heb je stroom van de accu nodig. Omdat ook het licht aanstaat en de snelheid laag is laadt de accu nauwelijks bij. Aangezien er in de etappe van gisteren ook al problemen met de accu waren, duim ik van ganser harte dat de zebra licht blijft geven ! Toch ziet de voorlopige uitslag er wederom beter uit dan gisteren. Michel heeft in de special een 52e plaats weten te scoren, wat hem in het algemeen klassement op of in de buurt van de 63e plek brengt! 

 

Maar na 9 uur en 13 minuten vandaag te hebben gereden, is bij Michel de de accu knap minder geworden, en moet hij bij zichzelf even het licht uit doen in zijn slaapzakje. Met morgen nog een race-day in het verschiet, kan hij daarna even bijkomen op de geplande rustdag. Tot op heden nog even geen audio van de schone slaper ontvangen, zodra hij wakker is, zullen we het e.e.a. aan gaan horen.....

 

Toch nog wel een audiootje binnen van onze zandhaas. De tendens is duidelijk, Mauritanië is niet Michel zijn favoriet, en zo te horen ook niet andersom. Ben je al niet helemaal spatzuiver aan het sturen met keiharde verzuurde onderarmen... gooien die gasten ook nog af en toe eens een kei naar je hoofd, tja daar zijn geen woorden voor. Ons menneke is echt aan slaap toe: tijdens een massage (nee geen Yu&Mi), was Michel toch zo vermoeid dat hij ter plekke gewoon in slaap sukkelde. Nou, liever dat hij dat dan doet, dan wanneer hij op de motor zit!

 

Michel's (vermoeide) audio update» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail