Etappe 6: Tan Tan > Zouerat
=====
05 - 01 - 2006

Vandaag heeft ons Michel zand, zand en nog eens zand gezien. Vandaag giga-vroeg vertrokken om +/- 01:30 om eerst 336 km verbindingsroute te rijden, en dan te starten aan de special van, de langste tot nu toe, 444 km. Michel is aardig wat lange nachten wakker zijn gewend, maar de dag daarop knallen op de motor begint nu toch wel wat vermoeidheid op te leveren. Het hele Dakar circus verwisselt Marokko voor Mauritanië.

 

De verbindingsrit wordt 's nachts afgelegd en vereist extra waakzaamheid. De Zebra had last van een "platte" accu, d.w.z. soms geen, broodnodige Xenon verlichting op de Yamaha. Om de een of andere reden kan je in Nederland dan nog wel knallen, maar niet op onverhard terrein EN in het holst van de nacht. Het eerste deel van de tijdrit was snel op een brede piste, voordat men halverwege stuit op een stevige hoeveelheid zandduinen.

 

Michel heeft met z'n hoofd erbij goed gas gegeven maar de verlichting, en met name het ontbreken hiervan, speelde hem absoluut niet in de kaart. Toch is er op deze zware en lange proef een 114e tijd neergezet. In het Algemeen klassement komt hij hiermee op een 79e plaats. Hij heeft gefluisterd dat hij 77e wil eindigen in Dakar, past mooi bij de nummerplaat. Een plekje of tig hoger zal niemand een bezwaar vinden...

 

Luister naar Michel z'n verslag van vandaag, want de avond editie zit er niet in vanwege een warm bed wat hem toeschreeuwde!

 

Michel's audio update

 » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail