Etappe 4: Er Rachidia > Quarzazate
=====
03 - 01 - 2006

Michel is in "het holst" van de morgen vertrokken op zijn Yamaha richting Ouarzazate, dit na het nuttigen van een aantal energie repen.Het was vandaag absoluut niet een gewone Dakar route! Het was vandaag misschien wel de meest gevarieerde special van DAKAR 2006. Met de eerste duinen wordt dit zonder twijfel de dag waar de schop tevoorschijn gehaald kan worden alsmede de touwen om elkaar eruit te trekken, voordat men de aanval in kan zetten op de zandrijke diepe dalen, die hier en daar vol grint zitten. Eerst moest er een verbinding route worden afgelegd van 56 km.

 

Audio update van een wakkere Michel in de morgen

 

De "special stage" was met eer een special. Zeer variërende en desoriënterende duinen zijn een hel om in rijden, laat staan te navigeren. Nummertje 177 kreeg wel halverwege de special een aardige voedseldip, hij voelde zich niet 100% en kwam tot de conclusie dat hij meer energie tot zich moest nemen. Ook waren er vandaag de eerste twee valpartijtjes bij het manneke aan de orde. Zoals bijvoorbeeld de val bij een ingestortte brug waar hij links er omheen moest. In een voorgereden binnenspoor was er plots een grote steen. Wegens de aardige snelheid moest er snel uitgeweken worden richting een rotswand, die onze zebra-rijder direct maar omtoverde tot kombocht. Dat ging een stukje goed totdat de boel weer recht moest komen, dit gebeurde iets te rap, en een fraaie "highsider" was het resultaat. Geen lichamelijke schade, en enkel de cockpit een beetje scheef, welke Stefaan nu al weer recht vastgezet heeft. Hij is er vanaf gekomen zonder kleerscheuren in zijn pro-grip tenue.

 

Michel is wederom gestaagd opgeklommen in het algemeen klassement: een super positie a la 88e! Op de special heeft Michel alles gegeven wat hij had, de gaskraan helemaal uitgemolken, alles eruit, kolen op het vuur en vol patat was het relaas van vandaag. Op de paden dik 135 km/uur... de sporen gevuld met water waren zeer zware klapper op het stuur, en schudde hem vaak weer tot de mega-realiteit terug. Nou dat gasgeven heeft hij niet voor niets gedaan want een 82e plaats in de special is absoluut niets om je voor te schamen.

 

Minder prettig is het bericht dat Maurice Selling zijn sluetelbeen heeft gebroken, ook Patrick van Lee was gevallen, en hield er een blessure aan zijn schouder aan over. Gauw de koffer in is belangrijk want morgen staat de koppensneller route van 819 km op het menu.

 

Audio update van een vermoeide Michel

 

Een verrassende ontvangst in het Bivak!

 

 

 » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail