Etappe 2: Portimao > Malaga
=====
01 - 01 - 2006

Michel heeft vandaag perfecte condities in de 2e Etappe van de Dakar 2006. Een schitterend zonnetje, geweldig mooi landschap in het Algarve gebied. Redelijk warme temperaturen en vooral een dol enthousiast publiek langs de "special stage" van vandaag. Michel is om 07:20 begonnen. Hij heeft eerst 65 km verbindingsroute afgelegd voordat er aan de "special stage" van vandaag kon worden begonnen.

 

Hij arriveerde bij dit punt om ongeveer 08:15. De route gaat over een snelle en bergachtige piste. Hier en daar doet het prachtige landschap denken aan Pikes Peak in Colorado.Na een verbazingwekkende special die afgelegd werd door Michel in 2:00:58, reed Michel Spanje binnen, maar dan is de verbindingsrit reeds begonnen. Een welverdiende 114e plaats op deze special, maakte dat hij nu in het algemeen klassement 118e staat. Er werden nog 387 kilometers afgelegd voordat de inscheping in Malaga begon. Bij binnenkomst in Malaga was het echt een kippenvel momentje, aldus Michel. John vd Berk ook aanwezig in Portugal, gaf Michel te kennen dat er 200.000 bezoekers waren. In de haven moest je op de motor tussen extreem veel, dol enthousiaste fans doorrijden, Echt een geweldig moment. De overtocht begint om 22:00 en duurt zeven uur. Normaal schijnt het nogal een "stressig" sfeertje te zijn bij de inscheping maar dit viel toch redelijk mee. Op de boot heeft Michel een hut toegewezen gekregen met een douche erin, wat zeer welkom was. Hij was aan het relaxen met o.a. Cor Karremans. Hij voelt zich uitstekend, en heeft ongelofelijk veel zin om morgen de gaskraan wee open te draaien!

 

Onderweg was Michel Marcel van Drunen nog langs de kant tegen gekomen. Hij was ten val gekomen na het springen over een heuveltje, waar blind daarachter direct een haakse bocht naar links lag. Hij was verder in orde, maar had bij de val de CDI box op zijn motor beschadigd. Michel is gestopt maar kon niets doen, dus was hij weer verder gereden. 

 

Mogelijk heeft Michel vandaag straftijd opgelopen doordat hij bij de start werd opgehouden. Dit zal de organisatie eventueel doorvoeren in de tijden. Hij moest om 16:58 bij de boot zijn maar kwam 1:15 uur te laat. Als de verdubbelde tijd ook bij zijn tijd wordt opgeteld is dit natuurlijk jammer, maar een kleine troost is dat iedereen behalve de snelle rijders 1 uur te laat was. Morgenvroeg moet hij om 06:14 van start gaan. » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail