Etappe 1: Lisboa > Portimao
=====
31 - 12 - 2005

Vanmorgen vroeg om 07:31 is Michel op zijn Yamaha vertrokken in de Dakar Rally. De route bestaat uit 186 km verbindingsroute en dan komt de special van 83 km. Dan is er weer een verbindingsroute van 101 km, dit alles tezamen maakt 370 eerste zware km-ters. Het traject op de special bestaat voornamelijk uit aarde. De deelnemers moeten nu ook hun navigatiekunst op de proef stellen. Het merendeel van de route is snel, maar ook kunnen de vele wijzingen in de richting voor de nodige valstrikken zorgen.

 

Na ongeveer een half uur te zijn verloren voor de special kwam om 09:44 Michel aan bij de start van de speciale proef. Voorafgaand aan deze speciale proef is op de satelliet te zien dat hij waarschijnlijk 15 min. verloren heeft met het vinden van het juiste checkpoint. Om 11:06 was Michel aangekomen bij het einde van de speciale proef.

 

Om 11:31 kwam Michel dicht in de buurt te rijden van collega Eindhovenaar Marcel van Drunen, waarmee hij zoals het lijkt op de satelliet, tot 12:19 samen heeft opgereden. Aan het eind van de openingsdag van de 28ste DAKAR rally is er in ieder geval een echt klassement. En dat is voor het eerst. Zoals het er nu uitziet is Michel net even voor 14:00 over de 1e eindstreep geraced....met als 152e doorkomst.

 

Morgen is er een nog langere etappe op het programma: 567 lange kilometers. Hij heeft 10 minuten straftijd gekregen, omdat hij buiten zijn schuld om 5 minuten was opgehouden voor de start door de organisatie.» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail