De halve marathon op crosslaarzen!
=====
11 - 09 - 2005

Michel loopt de halve marathon van Eindhoven op z'n crosslaarzen! Als de motor ’t niet doet, moet je een stukkie kunnen lopen!”

 

Michel is alleen wel begonnen met een gekneusde rib en schouder. Nam smorgens gauw nog even een bruistabletje tegen de pijn uit het medicijnkastje... Was alleen een steradentje. Vandaar die hardslag van HONDERDTAGITIG ! Tijdens het opruimen van de dranghekken, het gepasseerd worden door de laatste deelneemster van 83 jaar voelde hij zich kiplekker. Iedereen langs de kant stond verwonderd te kijken naar die jongen op: z'n snowboots, scheenbeschermer schoenen, kunstschaatsen of been amputatie prothese en meer van dat soort ideeën. Weet je dat 23.649 mensen langs de kant gewoon geen Tech-10 crosslaarsjes herkennen..

 

"Als de motor 't niet doet, moet je een stukkie kunnen lopen!"

 

Het begon als een geintje, maar het werd steeds serieuzer. Michel gaat de halve marathon van Eindhoven lopen op z'n crosslaarzen. Iedereen die wel eens hardgelopen heeft, weet dat je een halve marathon niet zomaar loopt. Wil je een beetje fatsoenlijk over de streep komen, zul je toch echt wel flink wat uren moeten trainen. Maar iedereen die ook wel eens op crosslaarzen gelopen heeft, weet dat 21 kilometer hardlopen met die dingen echt afzien gaat worden!

Een gedurfde onderneming dus voor Michel, want zijn eer staat op het spel. Uitlopen zal hij die halve marathon. Je kunt het vergelijken met meedoen aan de Dakar. Opgeven is geen optie, al wordt het nog zo zwaar. En als de motor dan onverhoopt stuk gaat, of als Michel zonder benzine komt te staan, en hij heeft hulp nodig, weet hij alvast een ding: "als de motor stuk gaat, moet je een stukkie kunnen lopen!"

 » Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail