Week testen in Tunesiƫ
=====
27 - 10 - 2005

Deze week gaat Michel samen met de truck van Jos Jansen en een aantal andere Nederlanders die bij Jos assistentie ingekocht hebben een weekje testen Tunesië.

 

Michel gaat een weekje testen in Tunesië samen met Harry Oosting, Gerard List, Laurens Conijn, Maurice Selling, Peter Meilink en Arjan van der Veld. Om het rijden in de duinen uit te proberen, en om de motor natuurlijk uitvoerig te testen. Het logistieke gedeelte kan dan ook verder uitgewerkt worden. Michel heeft al de nodige ervaring op dat gebied opgedaan tijdens de Berlin Breslau, maar bij een Dakar komt natuurlijk nog veel meer kijken.

 

Ervaring opdoen met het leren "lezen" van de duinen en het navigeren, kan straks in januari een groot voordeel zijn in de duinen van Mauretanië.

 

Bekijk hier de foto's

 

Vooral het rijden in de duinen is erg nuttig gebleken voor Michel. "Ik had nog nooit in de duinen gereden. Ik had er natuurlijk veel over gehoord, ook over het beruchte kamelengras. Een beetje beducht was ik wel, maar het ging me goed af. Ik vind het een groot voordeel dat ik nu beter weet wat me te wachten staat."

 

Michel: "de sfeer in het team is perfect. Ik denk dat we wat dat aangaat een van de betere teams hebben. Iedereen helpt elkaar, en steekt elkaar regelmatig een hart onder de riem. We hebben veel lol samen, en dat is toch ook erg belangrijk." 

 

In de buurt van Ksar Ghilane en Douz, hebben de mannen allerlei soorten terrein onder de wielen gehad. En daarbij hebben ze ook nog een beetje met de GPS kunnen spelen. Na terugkomst uit Tunesië was er meteen weer een hoop te doen. Bij Reiger is de vering nog iets aangepast. Die was voor Willie gemaakt maar voor michel wat te hard. De Dakar motor is nu in opbouw. Deze ligt volledig uit elkaar, het frame is onlangs zwart gespoten. Michel heeft gekozen voor een zwart/wit (Zeebra) kleurencombinatie. Na het opbouwen moet de motor ook nog van stickers voorzien worden.

 

Bekijk hier de foto's» Ga terug
Foto's
=====
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail