2008 VW Buggy
=====

Mitsubishi, Renault en Nissan zijn al jaren met een fabrieksteam aan de start. Zogezegd en met die wetenschap is men in Wolfsburg een nieuwe opdracht aangegaan. Jutta Kleinschmidt liet zich al snel overhalen voor het Touareg-Dakar-Project. Winnares van Dakar 2000 moet het Tarek-team 2003 aanvoeren. Aan haar zijde de zeer ervaren Stephane Henrard die goed bekend is met de VW TDI-Motoren. In zijn zelf ontwikkelde Buggy's vertrouwd de Belg al 2 jaar op Diesel-Techniek uit Wolfsburg.

 

Kleine cilinder inhoud veel kracht en geen problemen.

De motor, de maar 1,9 liter sterke TDI 4 cilinder is in Wolfsburg gebouwd. Daar uitgehaald de zeer verdienstelijke 218pk met een koppel van 390 Newtonmeter. Dit Buggy project heeft in 2004 in de koelkast gestaan bij Volkswagen, vanwege het Touareg-Project, en is in 2005 door Stephane Henrard overgenomen van de VW fabriek.

   

 

Eerste Testritten met de Dakar-VW
Ook wanneer de van Italiaansdesign ontworpen Tarek op het eerste oog spectaculair is, Zijn de ingenieuren er vooral mee bezig de zogenaamde "T2 Buggy" volgens het reglement aan te passen. Zo staat de Tarek op een buizenframe, omhult met bodywerk uit Carbonvezel en Kevlar. Opvallend is vooral de statige 2,2 meter brede tweezitter.

 

  

 

Bekijk de foto's van de VW Tarek in actie in valkenswaard

 

Bekijk de foto's van de VW Tarek in actie tijdens het NK rally Wavre

 

Bekijk de foto's van de VW Tarek bij de Ginaf testdag

 

Bekijk de video van een "flinke jump" van VW Tarek

 

Bekijk de video van Michel en de VW Tarek bij Topspeed

 

 

 

 

 


» Ga terug

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail